Torzsa Sándor Facebookon


Ferencvárosi blogok

Lokális demokrácia 2010

Négyes körzet


Ferencváros 4 evk nagyobb térképen való megjelenítése

200 éves Ferencváros

Torzsa, azaz rólam

Friss topikok

Miért blogolok?

 

2010.07.28. 17:10 | torzsa | Szólj hozzá!

Címkék: blog mszp ferencváros 2010 torzsa sándor

A blog indításával több a szándékom annál, mint hogy megismerjék a Ferencvárosban lakók a gondolataimat, terveimet, vagy hogy megmutassam milyennek látom a IX. kerület ezen részét.

Szerintem a politika nem lehet egy színfalak mögött zajló népi szakkör a parlamentben sem, de különösképpen nem az önkormányzatokban. Figyeljünk egymásra! A lokális demokráciának, azaz az önkormányzatiságnak pont az lenne a lényege, hogy a képviselők helyi közösségeket teremtsenek, amelyek meg tudják vitatni városuk és kerületük dolgait. Sőt, maguk is közösen, összefogva tudjanak tenni azért, hogy jobb hely legyen az az utca, amelyikben az otthonunk van.

A város a mienk, budapestieké. Számos esetben ezt nem érezzük, mert a döntésekről csak utólag értesülünk. Pedig sokunknak van véleménye, hisz nap, mint nap járunk-kelünk az utcákon, pontosan látjuk, min kellene változtatni.

Ferencváros az évek során rengeteget alakult, változott. Sok az új beköltöző és a megújult utca. Ennek előnye, hogy szebb és jobb helyen lakhatnak az itt élők, és talán hátránya, hogy nem ismerik egymást, a kerület múltját, annak hagyományait, szokásait. Pont ezért fontos Középső-Ferencvárosban a közösségteremtő politika.

A célom a bloggal ugyanaz, mint amiért indulok az önkormányzati választásokon. Szeretnék egy olyan közösségi blogot, tehát internetes közösségi teret létrehozni, ahol pártszimpátiától függetlenül meg tudjuk beszélni a kerületünket érintő ügyeket. Ahova érdemes felnézni, mert nap, mint nap érdekes posztokat olvashatunk, és érdes párbeszédekben vehetünk részt. Egyszóval: ahová jó tartozni.

Természetes, (legalább is nekem), hogy ez nem csak kampányidőszakra szól, és nem csak a blog.hu rendszerében tudsz csatlakozni ehhez a közösséghez. A facebookon is, twitteren is, de iwiw-en is szeretném, ha megosztanátok velem, egymással az elképzeléseiteket. Sőt, ha itt van kedved írni a blogra, vagy találsz valami hírt, videót Ferencvárosról, a fenti elérhetőségek mellett, e-mail-ben is elküldheted nekem: torzsa.sandor@societas.hu

Azt külön megköszönöm, ha Ferencvárosban élő barátaid, ismerőseid szomszédaid figyelmét felhívod a fentiekre!

Persze tudom, hogy nem csak interneten kell találkozási lehetőséget teremteni. Ezért, ha időd engedi személyesen is vitassuk meg kerületünk dolgait.

Találkozzunk augusztusban a Ferenc téren minden csütörtökön 17 óra és 20 óra között, tehát:

Augusztus 5-én (csütörtökön) 17:00 és 20:00 között
Augusztus 12-én (csütörtökön) 17:00 és 20:00 között
Augusztus 19-én (csütörtökön) 17:00 és 20:00 között
Augusztus 26-án (csütörtökön) 17:00 és 20:00 között

Illetve még:
Augusztus 13-án (pénteken) 17:00 és 20:00 között az Üllői út Thaly Kálmán utca sarkán a Posta előtt.

Figyelem! Ez a rész folyamosan frissül!

Ha esetleg telefonon szeretnéd elmondani véleményedet: 20/5500372

Torzsa Sándor
 

Ha tetszett a posztom, csatlakozz a Facebook csoportomhoz!.

A bejegyzés trackback címe:

https://torzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr22191482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása