Torzsa Sándor Facebookon


Ferencvárosi blogok

Lokális demokrácia 2010

Négyes körzet


Ferencváros 4 evk nagyobb térképen való megjelenítése

200 éves Ferencváros

Torzsa, azaz rólam

Friss topikok

Societas: Kövér László házelnökké választása méltatlan a köztársasághoz

 

2010.07.25. 22:46 | torzsa | Szólj hozzá!

Címkék: mszp societas

A Societas nevű, baloldali ifjúsági szervezet véleménye szerint Kövér László a legmegosztóbb magyar politikus, így házelnökké választása méltatlan az Országgyűléshez és a köztársasághoz. Ezt csütörtöki sajtótájékoztatóján mondta Varga László, a Societas tagja.


A szocialista országgyűlési képviselő szerint a Fidesz diktatórikus és erőszakos személyzeti politikát folytat. Nem így képzelték el a nemzeti együttműködés rendszerét - tette hozzá az ellenzéki politikus.

A Societas bírálta a Fideszt, amiért személyzeti politikájába belefér, hogy a párt korábbi alelnöke államfő lehet, míg az ÁSZ élére egy fideszes országgyűlési képviselőt választanak. A baloldali ifjúsági szervezet tiltakozásul figyelmeztető akciót hirdetett.

Az MSZP szégyenteljesnek tartja, hogy várhatóan Kövér Lászlót választja házelnökké az Országgyűlés.

Varga László, a párt országgyűlési képviselője csütörtöki, parlamenti sajtótájékoztatóján Kövér Lászlót a "talán a legmegosztóbb, a baloldalt legtöbbet szidó és az ország számára is nehezen elfogadható" politikusnak nevezte.
Hozzátette: az Országgyűlés leendő elnöke a 2002-es országgyűlési kampányban "kötelet javasolt a másképp gondolkodóknak", továbbá ekkor "szegény emberek szavazatait is meg kívánta vásárolni".

A szocialista képviselő szerint a kormányalakítás óta eltelt két hónapban többnyire szimbolikus, az emberek hétköznapi életét kevéssé befolyásoló döntések születtek, a Fidesz pedig eközben "gyakorlatilag kivétel nélkül elfoglalta a közélet meghatározó tisztségeit".

A sajtótájékoztatón a Societas tagjai "Orbán basi", illetve "Épül a Fideszisztán" feliratokat tartalmazó molinót feszítettek ki. A képviselők csütörtökön titkos szavazáson voksolnak a köztársasági elnökké választott, ezért posztjáról augusztus 5-ével távozó Schmitt Pál házelnök utódjáról. A Fidesz Kövér Lászlót, a párt választmányi elnökét jelölte a posztra.

Ha tetszett a posztom, csatlakozz a Facebook csoportomhoz!.

A bejegyzés trackback címe:

https://torzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr472175884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása