Torzsa Sándor Facebookon


Ferencvárosi blogok

Lokális demokrácia 2010

Négyes körzet


Ferencváros 4 evk nagyobb térképen való megjelenítése

200 éves Ferencváros

Torzsa, azaz rólam

Friss topikok

Ferencváros változásai fotókiállítás (+videó)

 

2010.08.28. 11:25 | torzsa | Szólj hozzá!

Címkék: ferencváros

Wagner Margit családja öt generáción keresztül - nagyszülőktől unokákig - élték életüket a Ferencvárosban. "Óvodák, iskolák köveit koptattuk, ismertük minden zegét-zugát. Brauch volt a hentes, "bulgár" a fűszeres, Péter a suszter, Imre bácsi a borbély. Jól ismertük egymást. A frissen fejt tehéntej illata, a jeges lovaskocsija, a Ferenc-téri vattacukros ma már mind halványuló emlék..."

A kisvárosi hangulatot elsöpörte az élet, a megújulás igénye. Új környezet, egészséges lakások, gyönyörű parkok váltják a régi, szegényes környezetet. Ma már divat itt lakni, régen szükség volt.

 

Wagner Margit ennek a változásnak örökítette meg pillanatait, aki a fotózással a Vendel utcai gimnázium fotószakkörében ismerkedett meg, és később hivatásául választotta azt. Legtöbbet fiatalokat, gyerekeket fotózott, ez a kötődése ma is él. Érdekelik a nehéz sorsú emberek, akiken a figyelem felkeltésével igyekszik segíteni. Negyven év alatt sajtófotósként számtalan munkája, több kiállítása volt, de ilyen hosszú időt átfogó, folyamatosan épülő csak ez az egy: Ferencváros átalakulása.

 

További információk:
Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény
1092 - Budapest
Ráday u. 18. (bejárat az Erkel u. 15. felől)

Nyitva tartás: K-P 12-18, Szo 10-14

Tel.: +36 (1)218-7420
ferencvarosi.budapest@museum.hu
helytorteneti@ferencvarosimuvkp.hu

Ha tetszett a posztom, csatlakozz a Facebook csoportomhoz!.

A bejegyzés trackback címe:

https://torzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr52253976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása