Torzsa Sándor Facebookon


Ferencvárosi blogok

Lokális demokrácia 2010

Négyes körzet


Ferencváros 4 evk nagyobb térképen való megjelenítése

200 éves Ferencváros

Torzsa, azaz rólam

Friss topikok

Ferencváros filmjelenetekben I. - Szabadság, Szerelem

 

2010.08.08. 20:23 | torzsa | Szólj hozzá!

Címkék: film 1956 szabadság sote ferencváros tűzoltó utca thaly kálmán utca szerelem lenhossék utca vendel utca

Kerületünk igen sok mozi és reklám film kockáin jelent már meg. Éppen ezért gondoltam, indítok egy "sorozatot", melyben bemutatom ezen filmeket. Nem véletlen, hogy olyan sok filmes válasza Ferencvárost forgatási helyszínek, hiszen kerületünk ezerarcú. A gyártelepektől a pesti bérházakon keresztül a modern épületekig minden történethez lehet találni egy utcát, melyben megelevenedhet.

A Szabadság, szerelem 2006-ban készült magyar film. Az Andy Vajna és Joe Eszterhas nevével fémjelzett mű az 1956-os forradalmi eseményeket mutatja be. Természetes, hogy kerületünk több utca jelentben is látható. Sőt, a fenti videóban 5:06-tól azon választókerület korábbi arca látható, melyben indulok a 2010-es önkormányzati választásokon. A Tűzoltó, Thaly Kálmán, Vendel, Lenohossék utcák által határolt tömbön forgatták ezt a harci jelentet. Korábban itt gumijavító, szikvizes, és földszintes házak voltak. 2009-ben került átadásra ezen a helyen a SOTE új előadója és került kialakítására az előtte található park.
 

Ha tetszett a posztom, csatlakozz a Facebook csoportomhoz!.

A bejegyzés trackback címe:

https://torzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr542208050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása