Torzsa Sándor Facebookon


Ferencvárosi blogok

Lokális demokrácia 2010

Négyes körzet


Ferencváros 4 evk nagyobb térképen való megjelenítése

200 éves Ferencváros

Torzsa, azaz rólam

Friss topikok

Folk’n’roll a Ferenc téren

 

2010.09.14. 11:10 | torzsa | Szólj hozzá!

Címkék: ferencváros ferenc tér

Ezen a rendezvényen én is kint voltam, és valóban jó volt, íme egy beszámoló róla:

Igazi folkhangulat uralkodott augusztus 28-án délután a Ferenc téren. A középső fedett pavilon alól klasszikus dallamok keveredtek az éppen hűvössé vált nyárvégi levegő illatával: a Ferencvárosi Népi Zenekar alig zendített rá, s máris táncra perdültek néhányan, míg a közönség java része tapssal biztatta a zenészeket.

Nagy ovációval zárult a csaknem egyórás műsor, amelynek során népi és klasszikus, vidám és kicsit búsabb melódiák is elhangzottak. A tizennégy zenész Erkel Palotásával zendített rá, ezt követôen többek között felcsendültek Brahms klasszikusai, de hallható volt Sarasate cigánynótája is.

 

A koncert elsô felében egymást váltották a zenekar élén a muzsikusok, így került egy rövid fellépés erejéig a nyolcéves Szomora Palika az emelvényre, aki – az ôt kísérôkkel együtt – magyar népdalcsokrot adott elô. Ekkorra már jócskán megtelt a nézôtér, és a környékbeli ablakokba is egyre többen ültek ki hallgatni az ismerôsen csengô és remek színvonalon eljátszott nótákat. Mire a zenekar a csárdásokhoz ért, már nem lehetett megálljt parancsolni a hangulatnak: többen is felálltak és táncra perdültek, így a koncert végül amolyan családias „buliba” csapott át.

– Remek volt látni, hogy a rossz idô ellenére is ilyen sokan eljöttek – mondta a koncert után a zenekar vezetô prímása, Bura Sándor. – Nemegyszer elôfordult már, hogy a műsor végére néhányan ropni kezdték, de ettôl függetlenül is ez volt az egyik legjobb fellépésünk.
S valóban, sem a zenészekre, sem a közönségre, sem a hangosításra nem lehetett panasz: épp úgy szólt minden, ahogy kell.
A koncertet szervezô Nyitott Képzések Egyesület is hasonlóan értékelte a műsort.

– Fantasztikusan tehetségesek mindannyian, megérdemlik, hogy minél többször állhassanak színpadra – vélekedett Kovács Erzsébet, az egyesület vezetôje. Mint mondta, igyekeznek minden tôlük telhetôt megtenni azért, hogy a népzene, a cigányzene ne vesszen homályba, annál is inkább, mivel a koncerten is látható, hallható volt, hogy minôségi utánpótlásból sincs hiány. – Elsôsorban a ferencvárosiaknak játszunk, de örömmel zendítünk rá bárhol a városban, ahová meghívást kapunk. Aki szereti az igényes cigányzenét, az biztosan nem fog csalódni bennünk – tette még hozzá pakolás közben a zenekarvezetô

Noha a zenészek kisvártatva elindultak a dolgukra, a téren még jó néhányan maradtak beszélgetni, megosztani a frissen szerzett élményeket, s talán halványan a homlokzatok is visszhangozták még egy darabig a felcsendült dallamokat. A zenekar a következô koncertjét szeptember 11-én délután egy órakor, a lakótelepi vigasságok keretén belül adja, Jó ebédhez szól a nóta címmel.

(ferencvaros.hu)

Ha tetszett a posztom, csatlakozz a Facebook csoportomhoz!.

A bejegyzés trackback címe:

https://torzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr372290691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása